Ring Knutstorps och Motorsport i samverkan med värdefull miljö

Ring Knutstorps och Motorsport i samverkan med värdefull miljö Motorbanan Ring Knutstorp har genom åren alltid satt närmiljö i första rummet! Miljö har alltid funnits med i våra tankar när vi investerat och utvecklat anläggningen!

Idag är begreppet miljö stort och aktuellt, Ring Knutstorp är inte sämre än att vi gör det större och konkret!
Racing och motorsport är i stort en miljöfrämjande aktivitet!

​Hur då?

Det skall mycket till för att vi, alla, skall sluta att använda fordon för transporter! Vi kommer i framtiden ha behov av fordon! Om fordonet är el, bensin, diesel, gas, bränslecells, eller luft drivet så kommer motorsporten att vara där och utveckla och tävla! Vi funkar så, vi människor! Vi vill tävla och utmana varandra och i vårt fall innebär det ett direkt miljöarbete! Inte självklart för alla som ej är engagerade i motorsport men för oss är det självklart och vardag!

Vad handlar motorsport om generellt?

Man tävlar om att komma först över mållinjen eller få bästa tid!

Vad behöver man då?

En snabb bil som tar dig till målet utan att stanna på vägen dit. Med andra ord en säker och lätt bil med hög prestanda! Bilen bör inte väga mycket för då går det långsamt! Bilen bör ha en anpassad motor som dricker lite bensin för då behöver du inte så mycket bränsle med på färden! Bilen skall vara säker med bra väghållning för att stanna på vägen! Alla dessa parametrar är viktiga för vardagsbilisten, fast på ett annat sätt! Jag tror att ni börjar förstå!​

Idag har motorsporten varit med om att introducera Etanolen som ett bra alternativ till ”vanlig bensin”. Bilsporten har under många år använt sig av metanol i olika klasser och allt detta gör att vi är med i utvecklingen av framtida bränslen!

Återvinning

Ring Knutstorp och ”vår” klubb, Hyllinge Motorsällskap, går längre än så! Vi utvecklar en återvinningsstation på banan där Team och andra hyresgäster kan deponera allt tänkbart för verksamheten och lite till. Vi gör detta i ett samarbete med NSR, Regionalt återvinningsföretag i nordvästra Skåne. NSR är storproducent av fordonsgas som framställs av organiska restprodukter!

Fastigheterna

Våra fastigheter är modernt uppvärmda med luftvärmepumpar och i det nybyggda Gymnasiet kommer Jordvärme att vara den primära källan till uppvärmning.

I vår nya dusch anläggning, vid vår stugby, värms dusch vattnet av solvärme. Vi försöker hela tiden använda oss sparsamt av det moder jord erbjuder. Vi stoppar inte med detta och har med oss miljön i våra planer hela tiden! Har man förslag på åtgärder vi skulle behöva göra så hör av er till oss på Motorbanan Ring Knutstorp, vi välkomnar alla förslag på miljöfrämjande åtgärder.​

Om oss

Box 112
268 05 Kågeröd
info@ringknutstorp.com
Telefon: 0418-840 40
Fax: 0418-800 55

Magnus Öhrström, VD

VD/Anläggningsansvarig
magnus.ohrstrom@ringknutstorp.com
Telefon: 0418-840 42
Mobiltelefon: 0708-82 83 60
Fax: 0418-800 55

Tino Carrasco

Utbildningschef och Företagsevent
​Epost: tino.carrasco@ringknutstorp.com
Telefon: 070 521 68 85
Fax: 0418-800 55

Helen Sonander

Bokning halkbana,
​uthyrning stugor
helen.sonander@ringknutstorp.com
Telefon:0418-840 45
Fax: 0418-800 55